Penghidap PCOS Berjaya Hamil Ikhtiar Dengan Suplemen Semulajadi

 

Kebarangkalian untuk mendapat zuriat adalah sukar jika disahkan mengalami masalah kesuburan seperti PCOS. Luluhnya hati kerana kehadiran cahayamata merupakan perkara yang sangat dinantikan bagi pasangan yang berkahwin. Apatah lagi jika baru berkahwin.

Nasihat mereka yang lebih arif dari segi perubatan adalah diperlukan, selain dari diri perlu berfikiran positif dan berikhtiar sebaik mungkin.

Mengalami PCOS dan berjaya hamil ikuti kisah Puan Nur Atiqah Zaaba.

BERJAYA HAMIL DAN TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE

– NUR ATIQAH ZAABA –

 

 

“Kisah saya dengan shaklee bermula dari tahun 2013 lagi.. Tapi set yang sangat terkesan pada saya ialah set ikhtiar hamil yang saya ambil selepas saya bernikah.

Kisahnya bermula bila lebih dari 48 hari selepas nikah saya tak period. Mulanya dah gembira kononnya hamil. Tapi bila buat ujian kehamilan keputusannya negatif..Lebih dari 10 ujian saya cuba. Dari harga yang murah hinggalah mahal. Pertama kali membuatkannya lebih teruja.

Selepas mendapat pandangan dari rakan sekerja, mereka cadangkan saya cuba buat pemeriksaan doktor pakar sakit puan. Beberapa ujian di jalankan antaranya ujian ultrasound dan ujian darah.

Hasil daripada kedua-duanya mengesahkan saya mengalami Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) dimana punca utama daripada berat badan yang meningkat secara tiba-tiba yang mengganggu hormon di dalam badan.

Lebih hormon luteinising (LH) dihasilkan berbanding hormon perangsang folikel (FSH), yang menyebabkan folikel-folikel pada ovari menghasilkan lebih banyak hormon testosteron (hormon lelaki) berbanding hormon wanita iaitu estrogen.

Kelenjar adrenal juga mula meningkatkan penghasilkan testosteron.Terlalu banyak testosteron menghalang ovulasi, di samping simptom-simptom lain yang berkaitan dengan sindrom ini.

Estrogen masih lagi dihasilkan, tetapi oleh kerana folikel-folikel yang dihasilkan tidak mencapai tahap kematangan yang mencukupi sewaktu progesteron mula meningkat, ia menyebabkan wanita yang mengalami PCOS akan mendapati mereka kekurangan hormon progesteron. Sekaligus sukar untuk hamil.

Doktor menyarankan saya untuk mengambil ubat bagi membetulkan semula hormon dalam badan. Tapi salah satu akibatnya adalah period takkan datang selagi ubat tersebut di ambil. Selain itu doktor juga menyarankan saya mula menjaga makan juga bersenam secara berkala.

Disebabkan ubat hormon itu akan memberi kesan sampingan lain, saya cuba berikhtiar dengan set kesuburan shaklee. Alhamdulillah berkat usaha, menjaga makan kebetulan bulan puasa masa itu saya berjaya menurunkan berat badan sebanyak 5kg.

Usaha yang tidak putus asa disamping berdoa semoga dipermudahkan semuanya. Akhirnya 2 minggu selepas raya result ujian kehamilan saya positif! Kalau ikutkan masih belum habis lagi set kesuburan yang saya ambil tu, jadi saya sambung makan pula disepanjang tempoh kehamilan.”

 

Punca Faktor Dan Gejala PCOS <<<< klik untuk info lanjut

 

Suplemen Semulajadi Yang Membantu Masalah PCOS

Vivix – Membantu dan memperbaiki DNA, membantu mengawal berat badan

Vita E Complex – Vitamin cinta, membantu tingkatkan reproduksi dan kesuburan lelaki dan juga wanita.

GLA Complex – Membantu menghasilkan cecair servik yang subur, membantu menstabilkan hormon.

Vitalea With Iron Formula – Membekalkan semua nutrien yang diperlukan oleh tubuh.

Alfalfa Complex – Membantu masalah keputihan, sebagai kacip fatimah moden.

B Complex With Asid Folic – Mengandungi asid folik bagi mengelakkan risiko bayi mengalami spina bifida.

Soy Protein Isolate Powder – Membantu pemulihan sel.

Sustained Release Vita C Plus – Membantu proses sintesis hormon kritikal (seks dan kesuburan).

CoQ-Trol Plus – Mempertahankan sel, memberi tenaga kepada sel ovum dan sperma.

 

 

Tangani masalah PCOS, ikhtiar sihat kerana diri anda wahai wanita 
sangat berharga

 

Daftar keahlian dan dapatkan nutrisi anda di sini

 

 

Setiap pembelian disertakan dengan konsultasi dan cara pengambilan yang betul.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya

WhatsApp / SMS : +60123923099 <<<<——– klik untuk direct whatsapp

Boleh follow saya di :

Facebook : Syahida Noor

Fanpage : NotaVitamin

Instagram : @chepuan_syahidanoor

Youtube : Aihits TV

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge