Sakit Senggugut Teruk Sampai Berguling Tanda Badan Kurang Kalsium

 

Ada sesetengah wanita apabila didatangi haid tidak mengalami sebarang kesakitan yang melampau akibat senggugut, tetapi bagaimana pula dengan segelintir mereka yang mengalami senggugut  yang teruk hingga membuatkan mereka tidak mampu untuk berdiri dan berbaring dengan selesa. Sesiapa yang mengalami pastinya memahami kesakitan yang bagaimana perlu ditanggung.

 

Ikhtiar masalah senggugut teruk sebagaimana wanita ini mengatasi masalah senggugut beliau.

MASALAH SENGGUGUT SEMAKIN BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN OSTEMATRIX DAN GLA COMPLEX SHAKLEE

-HASMIMIE ARRFIN-

“Assalamualaikum. Saya hasmimie arrfin saya nak kongsikan kisah mcmne saya bebas dari masalah senggugut yang sangat teruk.

Semasa bujang. Tiap-tiap bulan hari 1st datang haid memang wajib dapat MC. Sampai muka ni dah naik malu mana tidak nya. Doc yang merawat tu lelaki sampai 1 tahap bila datang klinik doc cakap ye mimie,period paint ya…doc pun dh kenal..aduhh..merah muka.

Bile diserang senggugut memang tahap berguling,tido merengkuk menahan kesakitan yang amat sangat. Siapa yang pernah alami mesti tau macamana sakitnya tu. Kalau hari 1st kena time dekat office mmg nak jalan pun pegang dinding membongkok2 macam nenek sibongkok tiga..Sakittt..

Suatu hari alkisah bermula selepas officemate promot si putih putih melati Ostematrix kepada saya. Niat dia share pasal Oste tu sebab dia tahu saya ni jenis tak minum susu. Ingat lagi ayat dia,Adik,elok ambil kalsium ni. Sekarang masa bujang adik tak pikir lagi. Esok2 dah kawen baru adik tahu. Adik tu dah lah tak minum susu. Nanti adik menyusu baby,baby tarik semua kalsium adik adik plak tak minum susu so darimana adik nak dapat kalsium untuk adik plak?

Itu lah yang jadi reput gigi,reput tulang sbb baby dh tarik kalsium adik. Lagi 1 adik tu senggugut teruk bagus adik ambil oste ni. Sebab kalsium membantu mengekalkan otot dalam badan yang menghalang daripada kekejangan. Adik pun selalu mengadu sakit-sakit badan kalau banyak jalan & naik tangga. Tu sebab adik kekurangan kalsium la.

Saya pulak jenis kalau kawan berniaga memang senang nak tergoda untuk membeli. Hihi. So saya pun decide beli oste pada bulan itu. Selepas mencuba sebotol siputih Ostematrix alhamdulillah haid bulan berikutnya tu saya tak diserang senggugut lagi.

Menunggu2 jugak kononnya bila lah nak senggugut..hahhaa.. Waaahhh.. ini ajaib.. memang benar-benar berkesan. Badan pun dh takde sakit-sakit sangat ulang alik turun naik tangga. Dan 1 lagi yang saya perasan saya dah tak perlu tunggu 3 4 hari atau kadangkala seminggu untuk membuang. Rupa-rupanya kandungan magnesium dalam Oste tu membantu otot usus menjadi lebih relaks & lancar. Najis juga lebih lembut & lebih mudah dikeluarkan.

Bulan seterusnya saya beli Oste dan tambah GLA untuk masalah senggugut saya tu. Dan saya serta merta join jadi ahli Shaklee kerana saya sudah merasai Shaklee Effect itu sendiri.

Alhamdulillah sehingga hari ini saya tidak lagi diserang sengugut yang sampai tahap bergulung-gulung mcm tikar mengkuang. Terima kasih officemate merangkap mak shaklee ku kerana memperkenalkan oste kepada saya.

Kepada anda yang mengalami masalah sama seperti saya iaitu 3S : Senggugut,Sakit2 Badan & Sembelit dapatkan Ostematrix & GLA hari ini juga. Pastinya takkan sia-sia.”

 

Bagaimana Shaklee Membantu Masalah Senggugut

Ostematrix  – Membantu memperbaiki masalah haid, membantu masalah sakit sendi, kekejangan dan kebas, mengurangkan simptom PMS dan senggugut, membantu masalah sembelit, membantu tidur lebih lena.

GLA Complex – Melegakan senggugut, melambatkan menopaus, memperbaiki simptom PMS, membantu keseimbangan hormon, membantu meningkatkan kesuburan.

B Complex – Mengatasi masalah PMS, meredakan senggugut, mengurangkan ‘mood swing’ sebelum/semasa haid, mengurangkan sakit belakang dan tidak selesa semasa haid, membantu mengurangkan kerisauan dan keresahan.

Jika anda tidak mahu mengambil suplemen berbentuk pil atau kapsul, boleh berikhtiar dengan Vivix untuk membantu masalah senggugut dan kesihatan yang lain kerana ia berbentuk cecair.

 

Jangan biarkan masalah senggugut berterusan, ikhtiar sebelum timbul masalah yang lebih kronik.

 

Dapatkan kombinasi nutrisi anda di sini

 

Setiap pembelian disertakan dengan konsultasi dan cara makan yang betul.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya

WhatsApp / SMS : +60123923099 <<<<——– klik untuk direct whatsapp

Email : admin@pendankertas.com

 

Boleh follow saya di :

Facebook : Syahida Noor

Fanpage : NotaVitamin | Healthy With Eida

Instagram : @iedanoor_mynotavita | @notavitamin

Youtube : mynotavita Channel

 

 

 

 

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge