Tips Memilih Bisnes Sebagai Permulaan Untuk Jana Pendapatan

 

Dalam menempuh zaman ekonomi yang mencabar pada masa ini, kita memerlukan kedudukan kewangan yang kukuh. Kerja hakiki yang kita ada sekarang pastinya tidak mampu untuk menampung perbelanjaan dan keperluan seharian kita dan keluarga.

Jadi apa tindakan yang akan kita lakukan untuk menempuhnya? Duduk dan tengok sahaja redha dengan ketentuan-Nya tanpa berusaha atau berusaha untuk majukan diri? Ekonomi gawat majikan pastinya mengambil langkah untuk mengurangkan pekerja.

Ada kisah seorang pekerja yang terpaksa berhenti kerja disebabkan pihak syarikat terpaksa menutup perniagaannya danĀ gulung tikar, walaupun syarikat tersebut merupakan syarikat yang gah.

Ada juga kisah syarikat yang memberhentikan pekerja (VSS) walaupun pekerja tersebut sudah bekerja lebih 10 tahun.

Kita sebagai pekerja, kedudukan kita sangat rapuh walaupun kita sebagai orang kanan bos atau pekerja kesukaan bos sekalipun, disebabkan kita bekerja dengan orang lain bila-bila masa sahaja boleh diberhentikan.

Kita yang sekarang ini hidup bergantung sepenuhnya kepada duit gaji bulanan, sedangkan gaji hanya cukup-cukup sahaja perbelanjaanya hingga gaji akan datang. Atau kita antara yang sedang bertungkus-lumus menjimatkan perbelanjaan untuk tampung belanja sebulan.

Untuk itu, kita perlu sediakan plan B untuk segala kemungkinan yang bakal berlaku. Sediakan payung sebelum hujan dan pastikan payung tu memang terbaik. Keluar dari zon selesa untuk masa depan kita dan anak-anak.

Apa pilihan yang kita ada untuk menampung kos perbelanjaan harian kita?

 

Pilihan terbaik pastinya…..

Mulakan perniagaan anda SEKARANG!!! secara SERIUS!!! Bukan semalam tapi HARI INI!!! SAAT INI!!!

 

Tips Memilih Bisnes

Beberapa tips untuk anda memilih bisnes yang ingin dijalankan.

Berkembang (Growth)

Bisnes yang ingin dijalankan mesti berkembang dan ada perkembangan (growth). Bisnes mestilah bersifat jangka panjang supaya ada perkembangan (growth), mesti boleh didaki, diukur dan dicapai, boleh pergi jauh dan bersifat global.

Produk

Produk yang ditawarkan mestilah unik dan berbeza dari yang lain untuk bersaing dengan yang sedia ada. Paling bagus carilah bisnes yang produknya customer akan consume setiap hari dan repeat pembelian setiap bulan.

Hala Tuju.

Cari syarikat yang bukan sekadar ingin meraih keuntungan semata-mata tetapi mempunyai hala tuju, yang boleh memberi sumbangan kepada masyarakat dan alam sekitar.

Minat

Pastikan bisnes yang bakal anda buat itu adalah apa yang anda suka lakukannya, tidak jemu atau mudah bosan, membuatkan anda sentiasa bersemangat untuk lakukannya.

Bajet

Pilih bisnes yang tidak memerlukan modal yang besar hingga anda perlu berhutang. Bermula dengan bisnes tanpa modal atau modal yang kecil seperti dropship. Tidak mempunyai produk sendiri pun anda masih boleh berbisnes.

 

Bisnes Apa Yang Perlu Dipilih?

Berdasarkan tips di atas, jawapan saya pastinya saya PILIH Shaklee kerana Shaklee is the best business model. Modal permulaan yang kecil tetapi mampu memberi pulangan dalam masa 5 tahun dan boleh mencecah jutaan ringgit (INI FAKTA!!).

Selain dari menjana pendapatan dengan shaklee kita juga boleh jalani kehidupan yang lebih sihat dengan mengamalkan suplemen yang memang diperakui selamat, berkesan dan semulajadi.

Sebenarnya Shaklee merupakan tempat atau alat untuk kita capai setiap impian kita. Dengan Shaklee banyak impian yang dulunya sekadar angan-angan telah jadi kenyataan. Tak tumbuh tak melata, tak sungguh orang tak kata.

Anda yang mempunyai impian yang besar, ingin keluar dari zon selesa anda sekarang. Ini adalah masa untuk anda BERTINDAK! Gapailah impian yang telah lama jadi angan-angan.

Semuanya bermula dengan anda.

Hubungi saya >>> 012-3923099 <<< supaya saya boleh bantu anda, bersama kita capai impian masing-masing.

 

 

Bisnes Mentor Anda

Syahida Noor

Fouder AiHiTS

Follow saya di :

Facebook : Syahida Noor

Fanpage : Nota Vitamin | Aim Higher To Success

Instagram : @iedanoor_mynotavita | @notavitamin | @beautywitheida

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge