Tips Memilih Bisnes Yang Memberi Keuntungan Berpanjangan

 

Apabila berbisnes perkara pertama yang kita inginkan pastinya keuntungan. Bisnes dan keuntungan memang bagaikan aur dengan tebing sama juga dengan kerugian jika tidak kena caranya. Tidak ada sesiapa pun yang berbisnes inginkan kerugian.

Supaya tidak menyesal dikemudian hari, kita seharusnya bijak memilih bines atau perniagaan yang betul-betul menguntungkan kita. Beberapa tips yang boleh djadikan panduan untuk memilih bisnes yang menguntungkan.

 

Tips Memilih Bisnes Yang Menguntungkan

Modal  Sederhana

Pilihlah bisnes yang tidak memerlukan modal atau hanya perlu modal yang sederhana ataupun kecil seperti dropship. Meletakkan risiko dengan modal yang besar untuk memulakan bisnes pastinya akan menyebabkan kita rasa terbeban.

Keuntungan yang bakal kita perolehi belum diketahui dan hasilnya tidak sama seperti oranglain. Jika kerugian yang diperolehi pastinya huru hara hidup kita.

 

Bisnes Fleksibel Dan Automated

Pilih bisnes yang fleksibel seperti bisnes online. Boleh lakukan dimana-mana sahaja, pada bila-bila masa, kita yang tentukan sendiri hala tujunya. Asalkan ada internet dan telefon pintar.

Tidak perlu berkejaran untuk punch card, berhadapan dengan kesesakan lalu lintas, semuanya dilakukan secara online sahaja. Pelajar universiti atau yang masih mencari pekerjaan juga boleh menjalankan bisnes seperti ini.

 

Produk Yang Memberi Manfaat Dan Sentiasa Ada Permintaan

Produk atau perkhidmatan yang kita lakukan ini dapat memberi manfaat dan membantu oranglain. Pastikan ianya selamat dan mendapat kelulusan dari badan-badan tertentu supaya tidak memudharatkan pelanggan kita.

Kepuasan pelanggan diutamakan. Bila pelanggan berpuashati dan percaya dengan kita, pastinya akan ada repeat order. Carilah bisnes yang memasarkan produk yang bermanfaat, membantu dan boleh dibeli berulangkali oleh pelanggan kita.

 

Bukan Bermusim

Ada sesetengah produk ia akan mengikut trend terkini atau bermusim pada waktu-waktu tertentu sahaja. jadi hanya masa tersebut sahaja jualan akan meningkat, selepas habis akan merundumlah jawabnya. Kerana itulah penting untuk kita memilih bisnes yang sentiasa mendapat permintaan, sentiasa diperlukan dan tidak bermusim bagi menjana keuntungan dan bisnes kita dapat berkembang.

 

Bisnes Berguru

Sama seperti disekolah, pelajar perlukan guru untuk belajar. Bisnes juga begitu, perlukan mentor atau guru untuk membantu kita dalam menentukan hala tuju dan jatuh bangun bisnes yang kita usahakan.

Mentor juga sebagai tempat kita mengadu, pembakar semangat disaat kecewa, memberi teguran jika tersalah arah, menjadi pembimbing supaya impian kita lebih jelas untuk mencapainya.

 

Kerana itulah penting untuk kita memilih bisnes yang mudah dan menguntungkan kerana kita bos dan kita yang tentukan masa depan bisnes kita.

 

Antara Sebab Kenapa Perlu Pilih Bisnes Shaklee

Bisnes Shaklee bisnes yang memenuhi ciri-ciri yang disebut di atas dengan

Modal kecil iatu RM35 atau tidak memerlukan modal (dengan terma dan syarat).

– Masa yang fleksibel. Boleh dilakukan dimana-mana, pada bila-bila masa

Automated. Jualan tetap akan berlaku walaupun anda sedang tidur, melancong bersama keluarga atau apa jua yang anda suka lakukan.

– Produk yang bermanfaat. Menjalankan ujian klinikal, landmark study, produk yang selamat, semulajadi dan berkesan.

Tidak Bermusim. Sentiasa mempunyai permintaan yang tinggi tidak kira masa.

Bisnes bermentor. Terdapat kumpulan sokongan yang sentiasa positif, yang membantu kita terus kuat untuk membina bisnes dan empayar kita.

Pelbagai lagi kelebihan yang boleh anda dapat dengan mendaftar sebagai ahli dan menjalankan bisnes Shaklee secara serius.

Buatlah pilihan yang bijak hari ini dengan memilih perniagaan yang betul, menguntungkan dan boleh diwarisi oleh anak-anak.

Anda juga boleh menjadi salah seorang Agen / Stokis Shaklee bagi kawasan anda.

 

Hubungi saya untuk menjadi sebahagian dari kami dan berjaya capai mpian anda bersama kami.

Jika anda ingin mendaftar sebagai ahli sendiri secara online di sini

 

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya

Founder AiHiTS

 

WhatsApp / SMS : +60123923099 <<<<—— klik untuk direct whatsapp

Boleh follow saya di :

Facebook : Syahida Noor

Fanpage : NotaVitamin

Instagram : @chepuan_syahidanoor | @healthywitheida

Youtube : Aihits TV

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge